Двоповерховий поїзд Skoda здійснив останній рейс Маріуполь-Донецьк

Читать на русском

Епопея з придбанням комфортабельних швидкісних поїздів розпочалась ще задовго до Чемпіонату Європи з футболу, аби забезпечити вболівальників та мешканців міст якісним сервісом та  значно скоротити час їх перебування в дорозі.

На початку 2012 року Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив, що швидкісний поїзд підвищеної комфортності, серед іншого, курсуватиме між Маріуполем і Донецьком. Дійсно, 28 травня 2012 року швидкісні двоповерхові поїзди Skoda почали свій рух на вказаній ділянці, однак вартість проїзду значно перевищувала вартість, встановлену на проїзд в автобусі (квиток 1-го класу коштував 102,41 грн., 2-го - 58,61 грн.). Це призвело до того, що середня наповнюваність утримувалась на рівні 6 - 7%, у зв'язку з чим Донецька залізниця 16 жовтня 2012 року скасувала рух швидкісного поїзда.

Отже, прорахунки керівників залізниці призвели до того, що державні кошти були витрачені даремно, а таке, як здавалось, корисне започаткування, стало повним розчаруванням для мешканців краю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: